Voetbalshop verrast Rick Karsdorp met de nieuwe PUMA Ultra uit het ‘Faster Football’ Pack

Rick Karsdorp is op dit moment vaste basisspeler bij AS Roma, waar hij de hele rechter kant bestrijdt. Maddy Janssen verraste namens Voetbalshop Rick Karsdorp met de nieuwe PUMA Ultra uit het ‘Faster Football’ pack. Wij spraken met Rick Karsdorp over de nieuwe ultra, zijn manier van voetballen en nog veel meer! Lees snel verder om het gehele interview te zien of bekijk de video hier!

Meet the Pro Karsdorp PUMA Ultra

Ik heb hier een verrassing voor jou vanuit PUMA de nieuwe Ultra’s! Kan je is omschrijven wat je ziet?
Het zit tussen rood en roze in en de schoen voelt heel licht aan, wat wel goed is voor mij. Dus ja ik ben er blij mee!

Is het alleen voor jou belangrijk dat de schoen licht is? Of voor meerdere spelers?
Ik hoop voor meerdere spelers. Ik ben natuurlijk wel een snelle speler, dan wil je het liefst op lichte schoenen spelen. En toen jij de schoen aan mij gaf voelde ik gelijk wel dat hij licht was ja.

Wat maakt voor jou de ideale schoen? Echt de lichtheid of zijn er nog meerdere aspecten?
Eigenlijk voornamelijk de lichtheid, wat ik zei ik ben een snelle speler. Ja je moet niet aankomen met een schoen van 2 kilo, want dan kom ik niet vooruit. En ja hij moet wel comfortabel zijn. Dan bedoel ik dat de schoen niet veel te strak moet zitten, hij moet niet veel te los zitten en daarom ben ik zo blij met PUMA.

Bekijk hier de nieuwe PUMA Ultra voetbalschoenen uit het Faster Football Pack van Rick Karsdorp.

Meet the Pro Karsdorp PUMA Ultra

Kun je omschrijven hoe jouw voetbalstijl eruit ziet?
Lastige vraag, ik ben er niet zo van om over mezelf te praten, dat laat ik liever over aan andere. Maar als ik iets moet zeggen, dan ben ik wel een speler met voetballende kwaliteiten. Je ziet ook backs die minder voetballend zijn, maar bijvoorbeeld alleen snel. Ik heb het geluk dat ik redelijk kan voetballen en snel ben. Dus zo wil ik mezelf omschrijven, als ik een kritisch puntje moet benoemen dan is het toch wel het verdedigen. Vooral toen ik hier in Nederland voetbalde vond iedereen mij alleen een aanvallende back en dat heb ik nu inmiddels wel verbetert in Italië. Dus zo zou ik mezelf wel willen omschrijven ja.

Je kan goed aanvallen en verdedigen, maar hoe train je dat?
Ja ik ben begonnen als middenvelder, ook bij het eerste elftal van Feyenoord. Toen maakte de trainer Fred Rutte mij rechtsback. Daar moest ik heel erg aan wennen. Nou wat je zegt hoe train je dat? Je moet zoveel mogelijk wedstrijden spelen, zoveel mogelijk trainen en dan leer je het vanzelf. En dat is nu voornamelijk in Italië de reden dat ik er beter in wordt.

Wat heeft je er mee geholpen om beter te worden?
Ik denk in Italië. Over het algemeen is het tactisch wat beter dan in Nederland. Dus focus je meer op het verdedigen. In Nederland kwam ik net kijken, dus dat is het grote verschil. In Italië wordt er meer gekeken naar het verdedigen, dan hier in Nederland.

Meet the Pro Karsdorp PUMA Ultra

Dus in principe zijn deze twee landen een hele goede combinatie geweest voor jou om een betere back te worden?
Zo kan je het zeker zeggen. Maar ook denk ik doordat ik altijd als aanvallende middenvelder heb gespeeld, dat ik dat aanvallende altijd al wat had. En dat verdedigende moet je aanleren, dan moet je zoveel mogelijk wedstrijden en trainingen maken. En ja dan kan je het allebei.

Als back moet je snelheid en een goede conditie hebben. Maar wat kan je nou doen naast het trainen om daar beter in te worden?
Je hebt het of je hebt het niet, want iedereen wil snel zijn. Tuurlijk kan je het trainen, dat heb ik zelf ook meegemaakt. Op mijn 16e ben ik gestopt met school en ben ik wat extra werk voor mezelf gaan doen, en dan bedoel ik een personal trainer. En dan een mix van kracht en explosiviteit, zodat je snelheid ook omhoog gaat en dat heb ik zelf ook wel gemerkt. Ik wist niet dat ik op mijn 16e zo snel was.

Meet the Pro Karsdorp PUMA Ultra

Ben je veel sneller geworden?
Ik ben wel wat sneller geworden. Als middenvelder, vooral hoe ik voetbalde was het meer als nummer 10 wat nonchalant. Bijna niet verdedigen en ja dan word je opeens rechtsback gezet en dan zegt bijvoorbeeld een trainer tegen je ‘jij mag heel die rechterkant mag je hebben’. Dan merk je longinhoud en snelheid. Met mijn 16e ben ik gaan trainen en dan zie je met de week verbeteringen, dat is leuk om te zien.

Als back geef je ook crosspasses, kun je dat met deze schoen? En waar moet je opletten?
Dat ligt er heel erg aan. Sta je ver van de goal? Je kan ook een crosspass geven vanaf de middenlijn. Het ligt heel erg aan je positie, aan de tegenstander waar hij gaat staan, wat doet de spits? Je maakt een afspraak van tevoren met de spits, gaat hij naar de eerste paal of tweede paal en je moet het wel blijven trainen. Want ik moet eerlijk zeggen al geef ik vijf voorzetten in de wedstrijd, dan gaat er wel is wat fout. Dat kan gebeuren, iedereen is een mens. Dus veel trainen en het blijven doen.

Want je geeft de bal met je wreef toch?
Al sta je dichtbij de goal dan vind ik het fijn met de binnenkant. Al sta je wat verder van de goal dan is het wel echt met je wreef. En ik ben ook wel een speler die risico in de crosspass legt. Ik kan hem heel zacht geven, dat doe ik meestal niet. Het is wel echt volle bak en dan hopen dat iemand er tegenaan loopt, dan is het meestal een goal.

Meet the Pro Karsdorp PUMA Ultra

En denk je dat deze schoen je daarbij gaat helpen?
Ik denk het wel. Wat ik zei hij is licht, snelheid, dus dan heb ik wat meer tijd om een voorzet te geven. Het is een mooie schoen.

Wil jij net als Rick Karsdorp op de nieuwe PUMA Ultra’s voetballen en met snelheid al je tegenstanders achter je laten? Bekijk dan hier het PUMA ‘Faster Football’ Pack!