Interview | Sheraldo Becker bij 1. FC Union Berlin

Jarenlang gold Sheraldo Becker als een groot talent in de jeugd van Ajax. Tot een debuut in de hoofmacht van de Amsterdammers kwam het helaas nooit. Hij vertelt over zijn fantastische seizoenstart bij 1. FC Union Berlin, spelen in de Bundesliga en de PUMA Ultra Ultimate.

Via PEC Zwolle en ADO Den Haag verdiende Sheraldo Becker in 2019 een transfer naar de Bundesliga. Met het destijds net gepromoveerde 1. Union Berlin presteerde hij boven verwachting met respectievelijk een 11e, 7e, en 5e plaats op de ranglijst. We spraken de pijlsnelle vleugelaanvaller op het PUMA Ultra Fastest Event Ever, daags na de wedstrijd tegen Schalke 04. Hier vertolkte de Surinaams international een glansrol door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen tijdens een 1-6 overwinning. Hij vertelde over zijn fantastische seizoenstart, spelen in de Bundesliga en de PUMA Ultra Ultimate.

Als we kijken naar jouw start van het seizoen. Hoe zou je dat beschrijven?
Een goede start, haha.

Een ultra start.
Zeker een mooie start, want ik werk hier erg hard voor. Het ontbrak me aan goals, om zo echt belangrijk te zijn. Dit seizoen ben ik goed begonnen met vier goals en twee assists uit vier wedstrijden. Ik mag dus niet klagen. Je werkt er seizoen in, seizoen uit zo hard voor en nu betaalt dat zich uit. (Becker geeft de zaterdag na dit interview zijn geweldige reeks een vervolg, met een goal in het 1-1 gelijkspel tegen grootmacht Bayern München)

Je speelt ondertussen al drie jaar in de Bundesliga. Wat heeft dat veranderd voor je?
Ik heb vijf jaar in de Eredivisie gespeeld. Na een training of wedstrijd ging ik gewoon nog buiten voetballen of chillen. Nu kan dat niet meer.

Hoe is het om te voetballen in Duitsland?
Je krijgt te maken met een andere taal en meer trainingsintensiteit. Het draait hier veel meer om conditie en kracht. Er zijn genoeg voorbeelden van voetballers die genoeg kwaliteit hebben, maar uiteindelijk moet je het toch op kunnen brengen. Ik heb tien jaar in de jeugd van Ajax gespeeld, maar alleen met je voetballende kwaliteiten alleen ga je het niet redden. Wanneer je een stap maakt naar de Bundesliga, Premier League of La Liga is de intensiteit gewoon hoger. Er wordt altijd 100% van je gevraagd.

Aan het begin heb je niet altijd alles gespeeld. Hoe heb jij je aangepast aan dit meer fysieke en conditionele spel?
Aan alles kun je wennen. Uiteindelijk draait het om mindset. Wat doe je als je een half jaar niet aan spelen toe komt? Ik ben altijd positief gebleven en heb veel met familie gesproken. Ik wist dat wanneer ik mijn kans zou krijgen ik die zou pakken. Je moet altijd uitgaan van je eigen kwaliteiten.

Met jouw atletisch vermogen is het belangrijk om een voetbalschoen te hebben die past bij je spel. Waarom is de PUMA Ultra Ultimate zo geschikt voor jou?
Voorheen speelde ik ook al op PUMA. Ik heb ook andere merken geprobeerd, maar uiteindelijk toch weer teruggekeerd naar PUMA. De PUMA Ultra Ultimate voetbalschoen is super licht en dat is belangrijk voor mij. Op lichte schoenen ben je sneller en dat geeft me vertrouwen.

Er ging iets mis

Shall we send you a message when we have discounts available?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.