Haller over de PUMA Ultra, Ajax en zijn leven in Nederland

Sébastien Haller is na een glansrijke periode bij FC Utrecht, weer terug in Nederland als spits van AFC Ajax. Hier speelt hij zijn wedstrijden op de PUMA Ultra uit het Game On Pack. Koen Weijland ging namens Voetbalshop in gesprek over deze voetbalschoen en over zijn terugkeer in Nederland.

Meet the Pro Sebastien Haller

De Franse spits Sébastien Haller is al een gevestigde naam in Nederland door zijn periode bij FC Utrecht. Hier maakte hij in 98 wedstrijden maar liefst 51 doelpunten. Na een fantastisch seizoen bij FC Utrecht vertrok Sébastien Haller naar Eintracht Frankfurt. In de Bundesliga bleef hij de ballen in het netje schieten en dat werd beloond met een toptransfer van 50 miljoen euro naar West Ham United. Na een wisselvallige periode in de Premier League kwam Sébastien Haller terug naar Nederland, waar hij nu speelt onder leiding van een oud bekende bij AFC Ajax.

We hebben hier drie foto's staan. Wat kun je over deze eerste foto vertellen?
Dit zijn mijn broer en zus met wie ik ben opgegroeid. Persoonlijk vind ik familie erg belangrijk. Het is de plek waar je je veilig en comfortabel voelt na elke training en wedstrijd. We hebben samen veel mooie momenten meegemaakt en dit zijn ook de mensen die mij altijd hebben gesteund. Ze betekenen veel voor mij.

Meet the Pro Sebastien Haller

Vertel eens, je groeide op in Vigneux dat klopt toch? Was dat een andere omgeving?
Dat klopt. Het is niet zoals Parijs, want het is een voorstad. Het is daarom ook een andere manier van leven. Het is wel iets anders. Ik heb daar ook veel dingen geleerd. Het heeft mij geholpen om op verschillende manieren naar de wereld te kijken. Je beoefent daar verder alleen maar je sport. Dat is de voorstad, je beoefent gewoon je sport, in mijn geval natuurlijk voetbal.

Meet the Pro Sebastien Haller

Je bent nu zelf vader, je hebt twee kinderen. Hoe zie je jij jezelf als een vader? Wat voor een soort vader ben je?
Ik ben er altijd voor de goede dingen. Mijn vrouw en ik zijn samen een team. Ik heb niet de kans om altijd bij hun te zijn, dus wanneer ik hier ben probeer ik wat grapjes te maken en te spelen met ze om hun aan het lachen te maken. Wij zijn hun ouders en wij hebben ervoor gekozen om ze hier naartoe te brengen, dus we moeten het leven voor hun ook wat makkelijker maken.

Meet the Pro Sebastien Haller

Wat denken je vrouw en kinderen van het leven hier in Nederland?
Ze vinden het geweldig. Ik vertelde tegen mijn vrouw dat ze hier naartoe moest komen en ze was blij omdat we hiervoor al een goede ervaring hadden in Nederland, toen ik nog bij Utrecht speelde. Ze vond het leven hier fijn en mijn eerste dochter is hier geboren. Het zijn veel herinneringen, dus ik ben blij dat ik weer hier ben.

Meet the Pro Sebastien Haller

Wat kan je mij vertellen over deze foto? Het gaat natuurlijk allemaal over PUMA.
Ik heb een goed gevoel bij het merk en met het contact met de mensen daar. Ik denk dat het als speler en als mens belangrijk is om altijd een goed gevoel te hebben bij de mensen van het merk, wat zij voorstellen en wat zij van plan zijn met jou als speler.

Meet the Pro Sebastien Haller

Houd jij je veel bezig met hoe je eruit ziet?
Toen ik nog jong was, was ik er meer mee bezig. Dan heb je het idee van ‘ja ik moet er echt goed uitzien’. En dan zijn er natuurlijk ook nog vrouwen. Je bent een man, je moet er dan wel goed uitzien. Uiteindelijk draait het erom dat je je goed voelt en dat je een goed gevoel hebt bij alles. PUMA kwam naar mij en ik was enthousiast om met hun in zee te gaan.

Meet the Pro Sebastien Haller

Dit is de nieuwe voetbalschoen, PUMA Ultra. Ik denk dat dit de lichtste voetbalschoen is?
Het is ongelooflijk. Het is ideaal om lichte voetbalschoenen te hebben, want het scheelt wat gewicht aan je voeten. Op deze manier kan je sneller bewegen. Daarnaast zit de schoen ook nog eens comfortabel en heb ik veel grip. Daarom loop ik op dit moment ook op de PUMA Ultra.

Meet the Pro Sebastien Haller

Wat betekent voetbal voor jou?
Sport in het algemeen is natuurlijk goed voor je hoofd en lichaam, maar voetbal is voor mij bijna alles. Ik voetbal al sinds ik vier jaar oud was. Sinds dat moment voetbal ik bijna elke dag, dus het betekent erg veel voor mij. Tijdens het voetballen vergeet ik alles om mij heen. Daarnaast vind ik het mooi dat wanneer je een veldje opstapt dat je je medespeler eerst misschien nog helemaal niet kende, maar dat je na 5 minuten vrienden van elkaar kan zijn. Op het veld kan je een band creëren met elkaar.

Meet the Pro Sebastien Haller

Pak de derde foto er maar bij en vertel er eens over!
Haha Erik Ten Hag. Ik was natuurlijk al speler onder hem bij FC Utrecht.

Meet the Pro Sebastien Haller

Is hij erg belangrijk voor jou?
Ja zeker! Bij FC Utrecht hebben we veel leuke momenten gehad. Ik heb me daar ontwikkelt als voetballer onder Ten Hag. Het is mooi dat ik weer samen met hem mag werken, dat geeft een goed gevoel. Het geeft ook een veilig gevoel. Normaal gesproken wanneer je bij een nieuwe club komt, ken je de trainer nog niet en kan je nog wel eens voor verrassingen staan.

Meet the Pro Sebastien Haller

Hoe ziet de relatie met Ten Hag eruit?
We spreken vaak samen over de tactiek en hoe ik me voel op het veld. In zijn spel is de nummer 9 namelijk erg belangrijk voor het team. Soms praat hij wel iets te veel over voetbal, hij weet namelijk erg veel. Ten Hag is echt geobsedeerd door voetbal en dat is iets goeds, want hij moet ons als trainer naar een hoger niveau brengen.

Meet the Pro Sebastien Haller

Iets lastigs is natuurlijk dat je nog niet de kans hebt gekregen om een connectie te maken met Ajax supporters. Hoe is dat voor jou?
Je mist iets als je voor een club als Ajax speelt. De fans van Ajax zijn ongelooflijk en je wilt de momenten delen met de supporters. Het is daarom ook frustrerend dat dat juist niet kan op dit moment. Nog iets wat mij frustreert is dat ik niet met mijn familie kan zijn. Dat is eigenlijk hetzelfde, je mist namelijk echt iets waardoor je niet 100% kan genieten van de tijd hier in Nederland.