Exclusief interview met kersvers PUMA-atleet: Memphis Depay

Niemand minder dan Memphis Depay is vanavond aangekondigd als de kersverse atleet van PUMA! De spits van FC Barcelona en het Nederlands Elftal maakte speciaal voor Voetbalshop tijd voor een exclusief interview. Benieuwd naar zijn reactie? Lees dan snel verder of check de video.

Gefeliciteerd met je contract bij PUMA. Blij mee?
Ja, ik kijk er heel erg naar uit om de journey met PUMA aan te gaan. Het is altijd in het begin nieuw, maar het voelt al gelijk supernatural en goed.

Aan wat merk je dat jullie neuzen dezelfde kant op staan?
Als je kijkt naar de PUMA Ultra voetbalschoen, die sprak me meteen aan. Hoe licht hij is en hoe lekker de schoen zit. Dat past echt bij een speler als ik. Maar ook de kleuren, ik hou van flashy colours in een schoen.

Memphis

Je bent tegenwoordig de nummer 9 bij FC Barcelona. Daarom hebben wij 9 highlights uit jouw carrière op een rijtje gezet. Kun je ons meenemen in deze momenten en je favoriet kiezen?
Ik vind het heel lastig om te kiezen, maar als ik het lijstje van boven naar beneden bekijk, dan kies ik voor: ‘topscorerstitel’. Voor mij was dit een dubbel jaar: kampioen in de Eredivisie worden, maar ook topscorer worden als buitenspeler. Toen ik deze prijs kreeg, gaf mij dit nog meer honger naar goals. Maar ook het besef dat, als je belangrijk wilt zijn voor het team, je assists en doelpunten moet maken. Soms vind ik het wel jammer dat iedereen alleen naar resultaten kijkt, maar dat is tegelijkertijd ook waarom ik op dit level speel.

Was dat ook een soort eerste besef dat je je doelen en dromen aan het verwezenlijken was toen je je topscorerstitel kreeg?
Ja, ik heb heel duidelijk gezegd dat ik toen nog een jaar bij PSV wilde blijven. Ik wilde sowieso landskampioen worden, maar ik heb ook gezegd dat ik topscorer wilde worden. En als dat dan lukt, dan heb je die doelen behaald en kan je verder.

Memphis

En je ging verder… Kun je ons meenemen naar het 2e moment?
Het zijn zoveel mooie dingen, zoals ‘Debuut op Old Trafford’, ‘Transfer naar Olympique Lyon’ en ‘Presentatie bij FC Barcelona’. Die laatste is natuurlijk nu het hoogtepunt uit mijn carrière, maar je moet ook niet de transfer naar Lyon onderschatten. Want die keuze is bepalend geweest in mijn carrière. Daar heb ik beseft dat ik een stap terug moest nemen en ik durfde die te nemen. Ik kreeg destijds bij Manchester United geen speelminuten en ik wilde laten zien dat ik wel hoorde te spelen en aan de top wil komen en daar ook hoor.

We gaan door naar 9 PUMA-atleten*, jouw collega’s tegenwoordig. Kun je een top drie maken?
Het zijn allemaal topatleten, maar als ik er drie moet kiezen, dan kies ik voor Neymar, Agüero en Bolt. Usain Bolt is een wereldatleet, maar zijn karakter, hoe hij met dingen om gaat en zijn iconic celebration, dat zijn dingen die mij inspireren. Neymar heb ik de afgelopen jaren beter leren kennen, maar eigenlijk begon hij mij vanaf m’n 20e te inspireren. Agüero heb ik leren kennen toen hij bij FC Barcelona speelde, een echte wereldspits. Zij zijn alle 3 PUMA collega’s, maar ook super inspirerend.

Memphis

De PUMA Ultra schoenen passen perfect bij je Oranje en Barça tenue, toch?
Ja, ik ben echt verliefd op deze kleuren. Paars is sowieso één van mijn favoriete kleuren en oranje voor het Nederlands Elftal. En het is ook bizar hoe licht ze zijn. Ik ben super blij om hierop te gaan spelen! PUMA doet echt toffe dingen en ik denk echt dat de jeugd daarop aan het wachten is.


Net als Usain Bolt, Lewis Hamilton, Antoine Griezman, Neymar, Jan Oblak, Luis Suarez, Kingsley Coman, Cody Gakpo en Sergio Agüero mag Memphis Depay zich nu PUMA-atleet noemen.

Wil jij kans maken om de door Memphis gesigneerde PUMA Ultra’s te winnen? Abonneer je op het YouTube kanaal van Voetbalshop en laat weten wat jouw favoriete moment van Memphis is!