Binnen een jaar van de Keuken Kampioen divisie naar de Jupiler Pro League en de Champions League. Daarnaast heeft hij ook zijn debuut gemaakt voor Oranje en speel je op de nieuwste adidas voetbalschoenen. Het is snel gegaan met Arnaut Danjuma Groeneveld die bij ons zijn verhaal doet over zijn eerste maanden in België.


Hoe gaat het met jou en met het voetbal?
Het gaat goed, we bevinden ons in een belangrijke periode nu in België. We zijn nu bezig met de play-offs en we gaan voor het kampioenschap. En ik hoop dat ik hierin een aandeel kan hebben voor Club Brugge.


Hoe bereid je je optimaal voor op een wedstrijd heb je bepaalde rituelen?
Nee niet echt eigenlijk. Als ik iets zou moeten zeggen is het dat ik voor elke wedstrijd een moment van rust voor mijzelf heb. Ik probeer voor een wedstrijd altijd ontspannen te zijn.


adidas interview Danjuma


Wanneer wist je dat je profvoetballer wilde worden?
Zodra ik kon lopen eigenlijk. Vanaf dat ik klein was heb ik alleen maar gedacht aan het profvoetbal en heb er alles voor gedaan om dit te bereiken.


Wanneer dacht je dat je ook daadwerkelijk ging slagen?
Zoals ik zei het heeft bij mij niet echt afgehangen van een bepaalde situatie. Toen ik klein was wilde ik het gewoon worden en tot de dag van vandaag doe ik daar alles aan om daar het maximale uit te halen.


Hoe ziet de gemiddelde werkweek van een profvoetballer eruit?
Het is altijd hetzelfde, het is vroeg naar bed, goed eten, voetballen en slapen meer doe je niet.


adidas interview Danjuma


Doe je zelf andere dingen om nog beter te worden?
Ja er zijn altijd momenten na de training waarin je je aandachtspunten kunt aanscherpen. Ik doe dit vooral in het krachthonk om ervoor te zorgen dat ik fysiek ook het maximale kan geven.


Van welke voetbal collega zou je graag iets willen weten en wat zou dit dan zijn?
Oeh dit vind ik een hele lastige. Ik denk dat ik dan aan Ronaldinho zou vragen hoe hij altijd het plezier in het voetbal heeft weten te vinden. Hij is een groot voorbeeld van mij zeker toen ik klein was. Hij was altijd aan het voetballen met een glimlach op zijn gezicht en ik merk bij mijzelf dat ik soms denk ‘nou het hoeft allemaal niet meer’. Hij had dit niet en dat kan ik heel erg waarderen.


Wie is de belangrijkste persoon in jou voetbalomgeving?
Dit is de makkelijkste vraag tot nu toe! Dit is mijn familie en mijn vrienden.


adidas interview Danjuma


Wat is de belangrijkste voetballes die je hebt geleerd en van wie heb je die geleerd?
Dit zijn toch wel de wetten van de straat. Ik heb het voetballen geleerd op een pleintje met vrienden 5 tegen 5. Het is niet dat iemand mij specifiek het voetbal heeft geleerd. Ik heb altijd met plezier en vrienden gevoetbald op straat en dat is ook de plek waar je je ontwikkeld tot de persoon wie je bent in het veld.


Veel sporters vinden voeding belangrijk op welke manier komt dat bij jou terug?
Voeding is heel erg belangrijk, zeker nu ik een periode van blessureleed heb gehad. Ik heb een voedingsdeskundige ingeschakeld, dus ik let dagelijks op wat ik eet en drink. Zo weet ik zeker dat mijn lichaam de juiste stoffen binnen krijgt die het nodig heeft en dat ik optimaal kan presteren.


Hoe ben je buiten het veld?
haha dat licht eraan hoe het op het veld gaat. Als het daar goed gaat, gaat het met mij ook goed. Maar gaat het slecht, dan hoef je niet in mijn buurt te komen.


adidas interview Danjuma


En wat zijn je hobby’s buiten het voetbal om? Kijk je veel voetbal of doe je andere dingen?
Ik kijk ook heel veel voetbal. Ik kan op YouTube uren video’s kijken over voetbal bijvoorbeeld van Neymar. Ik hou ervan om gezellig met vrienden te zijn. Ik moet wel zeggen dat ik minder ben gaan gamen de laatste tijd. Maar ik heb verder geen specifieke hobby’s.


Je bent wel minder gaan gamen maar ik neem aan dat je nog steeds FIFA speelt. Wat vind je van je eigen FIFA Rating?
Die is sowieso te laag maar dat vindt iedereen denk ik. Wat mij betreft mag het dribbelen zeker wel wat omhoog.


Word je anders benaderd sinds je transfer naar Club Brugge?
Ja voor mij is het een soort andere wereld. Ik ben toch verhuisd van Nederland naar België waar het toch net even anders is. Ik word hier ook wel meer herkend dan in Nederland.


adidas interview Danjuma


Wat is het grootste verschil tussen Nederland en België?
Qua voetbal is het in België wat fysieker waar je het in Nederland toch vaak wat tactischer is. Qua dagelijks leven vind ik het in Nederland toch wel wat beter dan hier. Maar dat komt meer doordat mijn vrienden en familie nog daar wonen.


Hoe was het om om te schakelen van NEC naar Club Brugge waar je ineens Champions League speelde?
Deze vraag kijk ik vaker, maar ik moet zeggen dat het voor mij geen moeilijke omschakeling was. Als je vertrouwen in jezelf hebt en je doet wat je altijd al doet, meer kan je niet doen. Of je nou tegen FC Bal op het dak of tegen Real Madrid speelt je moet proberen de beste kant van jezelf laten zien en er het beste van te maken.


Hoe heb jij je debuut ervaren bij Oranje?
Het is voor mij een mooi moment en een droom die uitkomt om voor je land te mogen spelen. En zeker het debuut moment door met 3-0 te winnen van Duitsland te winnen maakte het extra speciaal.


adidas interview Danjuma


Heb je ooit getwijfeld tussen spelen voor Nigeria of Nederland?
Nee eigenlijk niet. Ik heb altijd de droom gehad om voor Oranje te spelen. Ik heb wel interesse gehad van Nigeria maar alleen als Oranje niet haalbaar bleek te zijn zou ik uitkomen voor Nigeria.


Voetbalschoenen zijn voor een speler natuurlijk het aller belangrijkst. Wat is je eerste indruk van de adidas X18+ uit het Virtuso pack?
Die is altijd goed bij adidas dit is de schoen waar ik al een tijdje op speel en dus veel voor mij betekend. Ik heb er een hoop doelpunten mee gemaakt en veel plezier mee gehad.


Wat is de belangrijkste eigenschap van een voetbalschoen of waar let je op bij nieuwe voetbalschoenen?
Ik ben iemand die uitstraling ook belangrijk vind maar comfort is voor mij toch echt het belangrijkste.Ik krijg er pas echt een gevoel bij als ik hem aandoe.


Wat betekent adidas voor jou?
Heel veel natuurlijk. Ik speel niet voor niets al zolang op adidas voetbalschoenen. Ik heb er veel successen mee kunnen behalen en ik hoop ook in de toekomst successen te behalen met deze schoenen.